Arieseni - statiune turistica

Localitatea Arieseni este situata intr-un cadrun natural pitoresc, specific Muntiilor Apuseni.

Din Arieseni poti cu usurinta trece dealul in stanga si ajungi la locul natal al lui Horea, sau treci dealul in dreapta si ajungi acasa la Avram Iancu. Si localitatea Arieseni face parte din Tara Motilor. Aici vei gasii mesteri popular ce mai fac si azi ciubere si tulnice.  In zile de sarbatoare mai poti inca auzi glasul tulnicului. Aici se mai pastreaza inca vii traditiile si prin toate poienitele muntilor vei gasii oameni harnici si ospitalieri.

 

Arieseni - statiune turistica

Localizare Arieseni

Comuna Arieseni se gaseste in Muntii Bihor-Vladeasa, la izvoarele raului Ariesul Mare, la granita judetului Alba cu Bihor.Localitatea este strabatuta de drumul national DN75 ce face legatura dintre judetele Alba(Campeni) si Bihor (Lunca).

Cazare Arieseni

Se gasesc peste 1000 de locuri de cazare in Arieseni. Aveti de unde sa alegeti in functie de preferintele si bugetul dumneavoastra. Astfel gasiti pensiuni, cabane sau hoteluri clasificate de la 1 margareta pana la 4 margarete.

Unitatile de cazare sunt raspandite in principal in satele: Arieseni-centru, Izlaz, Bubesti, Dealul Bajului, Fata Cristesei si Galbena. La toate unitatile de cazare se poate ajunge cu masina.

In fiecare an s-au modernizat unitatile de cazare existente si s-au construit altele noi.

Arieseni - unitati de cazare

Obiective turistice Arieseni

In Arieseni si localitatile invecinate exista numeroase obiective turistice pe care merita sa le vizitati. Veti gasi pesteri, chei, cascada, biserici si varfuri montane. Va recomandam sa vizitati obiective precum: Pestera Ghetarul Vartop, Varful Bihorul, Cheile Galbenei, Cetatile Ponorului sau Pestera Ghetarul Scarisoara.

In perioada de iarna partiile de la Vartop va asteapta pentru a practica sporturile de iarna. Aici gasiti si instructori de schi pentru a invata sa schiati sau sa va dati cu placa.

Poze Arieseni