🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Pârtia Vârtop 2

Învață să schiezi!

  • Fă mișcare în aer liber pe o pârtie ușoară-medie
  • Învață să schiezi alături de un monitor de ski priceput
  • Fotografiază frumusețea iernii și pe cei dragi
  • Admiră peisajul hibernal și schiorii
Pârtia Vârtop 2

Învață să schiezi de la instructori și monitori de schi cu experiență! Bucură-te de mișcare în aer liber alături de cei mici pe o pârtie pentru începători – cu o dificultate medie.

Vizitează Pârtia Vârtop 2!

Pârtia Vârtop 2 este o pârtie pentru începători și copii, pe ea activând o școală de schi și numeroși instructori și monitori de schi. Este o pârtie cu dificultate medie.

Este singura pârtie de schi din Arieșeni care are instalație de zăpadă artificială – începând din 2013. Astfel se asigură condiții bune de schi și în perioadele cu ninsori mai puține.

Pârtia are o lungime totală de 430 de metri. Altitudinea la baza pârtiei este de 1041m iar în vârf de 1250m – o diferență de nivel de 109 de metri.

Pentru urcarea schiorilor se folosește un teleschi cu o capacitate de 630 de persoane pe oră; viteza de deplasare a acestuia fiind de 2,5m/s. Pentru pregătirea pârtiei pentru schiat se folosesesc 2 ratracuri.

Se poate schia și pe timp de noapte – are nocturnă cu lumini albe – apropiata de lumina naturala ca temperatură de culoare. De obicei instalația de nocturnă funcționează în weekend și în vacanțele elevilor.

Obiectiv turistic Arieseni-Apuseni: Pârtia Vârtop 2

Serviciul Salvamont este prezent permanent pe pârtie în sezonul de ski prin echipe de salvatori montani de la Salvamont Alba.

La baza pârtiei găsiți echipamente de ski și snowboard de închiriat precum și mâncare și băutură.

Durata sezonului de ski pe pârtiile de la Arieșeni este de obicei de prin luna decembrie până prin martie.

În afara sezonului de ski poți urca până în vârful acesteia pentru a te bucura de mișcare și pentru a admira Satul de Vacanță Vârtop de la înălțime. Apoi poți trece pe Pârtia Vârtop 1 și urca până în vârful acesteia. De lângă stația de sus vei avea o panorama frumoasa cu cabanele și pensiunile turistice și cu pădurea ce le înconjoară.

Video Pârtia Vârtop 2

Echipament recomandat

  • Ski
  • Snowboard
  • Cască de protecție
  • Ochelari

Vrei mai mult?

Fă o drumeție până la Cascada Vârciorog. Mișcare în natură pentru un somn mai bun și priveliști spectaculoase.

Admiră și fotografiază frumoasa cădere de apă cu o înălțime de 15 metri. Fiecare anotimp îî da o haină nouă și spectaculoasă.

cascada-varciorog