🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Cascada Vârciorog

Cascadă de 15 metri înălțime

  • Simte picăturile mici ce-ți răcoresc fruntea;
  • Admiră spectaculoasa cădere de apă de 15 m înălțime;
  • Plimbă-te cu sania / căruța trasă de cai și admiră peisajul;
  • Bucură-te de mișcare în aer liber;
Respiră aer curat și bucură-te de priveliștea Cascadei Vârciorog

Fă o plimbare pe malul râului și prin pădurea de conifere până la Cascada Vârciorog. O spectaculoasa cădere de apă. Mișcare și relaxare în aer liber la Poalele Vârfului Piatra Grăitoare.

Vizitează Cascada Vârciorog!

Descoperă Cascada Vârciorog făcând o drumeție pe malul apei și prin mijlocul pădurii de brad. Admiră cascada și simte picăturile de apă ce-ți răcoresc fața. Respiră aerul ozonat de munte dat de pădurea înconjurătoare. Gustă din fructele pădurii pe care le găsești în drum spre cascada și în apropierea acesteia.

Cascada Vârciorog este o cădere de apă de 15 metri înălțime – cam cât o clădire cu 3 etaje – aflată la poalele Vârfului Piatra Grăitoare.

Pe traseul de la Arieșeni, înainte de cascada este o imensă haltă de steril de la o mina de prospecțiuni. De la cascada poți urca până la gura minei – pe haltă de steril. De acolo se vede cascada, pădurea de molid și creasta.

Perioada propice pentru vizitarea este primăvara când debitul râului Vârciorog este mare ca urmare a topirii zăpezii, iar poienițele de pe lângă drumul forestier sunt împodobite cu ghiocei, clopoței și în special brândușe. Poieni în care abia ai unde călca printre aceste flori mov.

Cascada Vârciorog aflată într-o pădure tânără de conifere.

De la mijlocul verii și până toamna vei putea gusta, în drum spre cascada și în apropierea ei, fructe de pădure precum fragi, afine, zmeură și mure.

Iarna cascada se îmbracă în alb și apa se ascunde sub gheață. Cât timp zăpadă este mica poți ajunge destul de ușor. De obicei este o cărare bine bătătorită.

Dacă dorești să ajungi mai repede și mai ușor la cascadă poți merge cu sania / căruța trasă de cai sau cu bicicleta.

Video Cascada Vârciorog

Echipament recomandat

  • Încălțăminte cu talpă aderentă necesară în zona din apropierea cascadei și la traversarea Văii Vârciorog.
  • Pelerină de ploaie
  • Sticlă cu apă

Vrei mai mult?

Dacă ai experiență pe munte și dorești mai mult poți urca până sus la Stânca Piatra Grăitoare. Poartă acest nume pentru că dacă strigi spre ea produce un ecou destul de puternic chiar sus pe creastă. Pentru a ajunge la ea urmează drumul forestier ce urcă prin spatele cascadei până la un mic sat de mutături ce nu mai sunt folosite azi. De acolo prin pădure pe cărările moților până la căldarea de sub creastă unde se deschide o panoramă largă și frumoasă. Continuă apoi spre coamă pe cărari mai puțin bătute. Acesta nu este traseu marcat însă odată ce ajungi la mutături mergi tot la deal până în căldarea de sub creastă, iar de acolo sunt cărări bine definite prin păduricea de jneapăn care te duc în creastă. Pe creastă este traseu marcat banda roșie care urcă de la Vârtop la Vârful Bihor.

Un alt obiectiv turistic din apropiere este cascada Pătrăhăițești – o frumoasă cădere de apă de 12 metri înălțime aflată sub Vârful Curcubăta Mică.

cascada-patrahaitesti