🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Pârtia Vârtop 1

Hai la ski !

  • Bucură-te de zăpadă și de ski în Arieșeni
  • Admiră peisajul hibernal și skiorii
  • Fă o pauză și savurează ceva gustos la baza pârtiei
  • Fotografiază frumusețea iernii
Partia Vartop 1 Arieseni -  pentru iubitorii de ski ce vin la Arieseni

Bucură-te de mișcare în aer liber. Admiră frumusețea peisajului și distrează-te alături de cei dragi.

Vizitează Pârtia Vârtop 1!

Pârtia Vârtop 1 este cea mai veche pârtie cu teleschi din Arieșeni care funcționează și azi.

Zona schiabilă are o lungime de aproximativ 800 de metri, cu o suprafață schiabilă de 80000mp. Altitudinea la baza pârtiei este de 1160m iar în vârf de 1400m – o diferență de nivel de 240 de metri.

Este dotată cu teleschi ce are o lungime de 780 de metri, cu o capacitate de 800 de persoane pe oră. Crosele folosite sunt de tip monopost Leitner. Viteza de deplasare a croselor este de 2.5 m/s.

Se poate schia și pe timp de noapte – are nocturnă cu lumini portocalii. De obicei instalația de nocturnă funcționează în weekend și în vacanțele elevilor.

Pârtia este dotată cu 2 utilaje mecanice pe șenile pentru a pregătii pârtia pentru schiat. Deasemenea este dotată cu 2 snowmobile pentru intervenții rapide în caz de defecțiuni sau accidente.

Pe pârtie funcționează o școală de schi astfel încât începătorii sa devină schiori pricepuți sub îndrumarea monitorilor și instructorilor autorizați.

Serviciul Salvamont este prezent permanent pe pârtie prin echipe de salvatori montani de la Salvamont Bihor și Salvamont Alba.

Ski in Arieseni la Partia Vartop 1

La baza pârtiei găsești echipamente sportive de închiriat, băuturi și mâncare.

În trecut pe această pârtoe aveau loc Serbările Zăpezii de la Arieșeni. De câțiva ani acestea nu s-au mai organizat.

În afara sezonului de ski poți urca până în vârful acesteia pentru a te bucura de mișcare și pentru a admira Satul de Vacanță Vârtop de la înălțime. De lângă stația de sus vei avea o panorama frumoasa cu cabanele și pensiunile turistice și cu pădurea ce le înconjoară.

Video Pârtia Vârtop 1

Echipament recomandat

  • Ski
  • Snowboard
  • Ochelari
  • Cască de protecție

Vrei mai mult?

Bucură-te de natura spectaculoasă a Munților Apuseni într-o drumeție la Cascada Pătrăhăițești. Admiră și fotografiază peisajul spectaculos tipic pentru Țara Moților.

cascada-patrahaitesti