Pârtii Arieșeni

În stațiunea turistică Arieșeni se găsesc 3 pârtii de ski. Acestea se găsesc pe limita dintre județele Alba și Bihor în zona Vârtop.

Toate cele 3 pârtii au instalații de transport pe cablu, nocturnă și ratrac propriu pentru bătut pârtia.

Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de zăpadă pe aceste pârtii. Trecerea de pe o pârtie pe alta se poate face cu ușurință astfel că puteți șă le încercați pe toate iar apoi să râmâneți pe pârtia preferată.

Dacă sunteți începător puteți învăța pe oricare dintre ele să schiați. Pe fiecare dintre pârtii funcționează câte o școală de ski cu monitori și instructori autorizați.

De obicei zăpada începe să cadă de prin 10-15 decembrie și ține până prin aprilie. Pe Vârful Bihor se găsește zăpadă și în luna mai.

Pârtia Vârtop 1

Vârtop 1 este cea mai veche pârtie de ski din Arieșeni având peste 20 de ani de existență.

Pe această pârtie aveau loc „Serbările Zăpezii” de la Arieșeni. Acestea nu se mai țin de câțiva ani.

Pârtia este dotată cu teleschi, ratrac și nocturnă.

Pârtia Vârtop 2

Vârtop 2 este în principal o pârtie pentru începători. Aici activând cei mai mulți instructori de ski din Arieșeni. 

Este singura dintre pârtii ce are instalație de zăpadă artificială.

Pârtia este dotată cu teleschi, ratrac, instalație de zăpadă arrificială și nocturnă.

Pârtia „Piatra Grăitoare”

Aceasta este cea mai nouă și are cea mai modernă instalație de transport pe cablu. 

Este dotată cu telescaun modern debraiabil. Având avantajul că viteza din stații este mai mică pentru a facilita urcarea / coborârea de pe scaune. În stații scaunele merg pe șine iar în rest pe cablu.

Telescaunul deservește 2 pârtii cu grad de dificultate variat: o pârtie cu grad de dificultate medie (Pârtia Roție) și o pârtie pentru avansați (Pârtia Neagră).

Pârtia de sănii

Lângă Pârtia Vârtop 1 se găsește și o mică pârtie de sănii. Pentru cei care nu se împacă cu placa și cu schiurile, pe această pârtie este locul unde se pot bucura de zăpadă. În apropiere de aceasta găsiți sănii de închiriat.