🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Cheile Arieșului

Chei sălbatice și priveliști pitorești

  • Fă o drumeție prin chei până sus pe stânci
  • Fotografiază stâncile și florile de piatră
  • Explorează cu atenție cheile și peșterile
  • Admiră priveliștea de sus de pe stânci
Cheile Arieșului numite și Cheile Albacului situate la limita dintre comunele Scărișoara și Albac

Pereți de calcar semeții cu brazi ce parcă au rădăcinile înfipte în stâncă. Flori de piatră ce cresc în crăpăturile stâncilor unde este un pic de pământ. Frunzele groase ale acestora sunt așezate în așa fel încât seamănă cu petalele unei flori.

Vizitează Cheile Arieșului!

Fă o plimbare prin mijlocul Cheilor Arieșului. Explorează peșterile și admiră peisajele pitorești de sus de pe crestele stâncoase. Fotografiază stâncile și florile de piatră.

Cheile Arieșului sunt străbătute de drumul national 75 (DN75), însă pentru a putea admira cheile în deplinătatea frumuseții lor trebuie să urmezi drumul pietruit și apoi cărările ce le străbat. În mare parte sunt ușor de parcurs. Vei merge pe cărări de munte prin poienite cu miros de fân cosit și prin păduri de brad ce miros a rașină.

Peisaj natural spectaculos pe care îl poți admira într-o drumeție prin Cheile Ariesului. O plimbare prin chei e chiar placută, de sus de pe stânci se deschide o panorama superba spre comunele Albac si Scarișoara. Florile de piatra împodobesc stâncile albe si reci cu culorile lor vii.

Sunt numeroase peșteri de mici dimensiuni, una dintre cele mai importante este Peștera Huda de Lapte de la intrarea căreia se deschide o panoramă superbă spre pădurea de conifere, stânci și casele moților risipite prin poienile munților.

Cheile Arieșului - în Parcul Natural Apuseni - obiectiv turistic spectaculos.

Pe stânci poți observa molizi și fagi ce parcă ar avea rădăcinile înfipte adânc în rocă. Jos printre stânci un pârâiaș mic ce a sculptat aceste chei.

Din loc în loc în zona cheilor pe marginea drumului național (DN75) sunt amenajate locuri de popas cu băncuțe și filigorii de lemn.

Mai este o peșteră aproape de drumul național în care cei din Albac au amenajat o masă întinsă unde puteți face o pauza sau mânca.

Cheile Arieșului merită vizitate pentru peisajul creat de majestuoasele stânci, pentru aerul curat dat de pădurea din jur și pentru peșterile ce stau ascunse așteptând exploratorii. În drumeție te vei bucura de un peisaj pitoresc și de mirosul de rășină al pădurii de conifere.

Video Cheile Arieșului

Vrei mai mult?

Dacă dorești mai mult poți urma traseul marcat ce duce la Peștera Huda de lapte. Este o peșteră de dimensiuni mici, însă pe traseu sunt multe puncte de belvedere numai bune de fotografiat. În peșteră sunt 3 hornuri ce ajung până la suprafață. Sunt câteva băncuțe de lemn la intrare și în peșteră.

Poți vizita Peștera lui Ionele ce atrage prin dimensiunea spectaculoasă a intrării și prin galeriile sale înalte. Este bine amenajată astfel încât poate fi ușor vizitată și de cei mici.

pestera-poarta-lui-ionele