Cascada Pisoaia (Cascada de la Vidra)

Cascada Pisoaia - VidraCascada Pisoaia se gaseste pe Valea Ariesului Mic, in comuna Vidra, sat Nemesti peste drum de Dealului cu melci. Aceasta este usor de gasit datorita indicatoarelor si faptului ca zgomotul ei se aude din drumul principal. Dupa ce traversati Valea Ariesului Mic si mai parcurgeti cativa zeci de metri, in departare, se zareste si cascada.

Este o splendida cadere de apa situata in partea dreapta a soselei, pe directia de mers spre Campeni, la aproximativ 400 m de sosea. Impresioneaza mai ales prin inaltimea sa de 18 m.

Rezervatia peisagistica Cascada Pisoaia se afla pe un prag stancos de calcare, incadrata intr-o padure de fag si arbori izolati de rasinoase. In fata cascadei se gasesc cativa bolovani gigantici ce dau un farmec aparte locului.

Caderea de apa se realizeaza cu un front de despletire a firului apei de 25 m pe abruptul stancos pe care se scurge. Formatiunile calcaroase de tip travertinic depuse dealungul timpului maresc spectaculozitatea zona. Cascada face parte dintr-o aria protejata cu o suprafata de 2.5 ha.

Cascada val de mataseObiective turistice langa Cascada de la Vidra:

Galerie foto Cascada Pisoaia: