🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Cascada Pișoaia

Castel de gheață iarna

  • Simte picăturile de apă ce-ti răcoresc trupul;
  • Admiră priveliștea liniștitoare și căderea spectaculoasă de 18 metri înălțime;
  • Iarna fotografiază coloanele gigantice de gheață;
Cascada Pișoaia sau Cascada de la Vidra - obiectiv turistic pe Valea Arieșului mic în apropiere de Dealul cu melci.

Răcorește-te la umbra stâncii și a pădurii, simțind micile picături de apa cum îți ating pielea. Admiră Țara Moților și locurile în care a trăit Avram Iancu.

Iarna – în perioadele geroase cascada se transformă spectaculos într-un adevărat castel de gheață. Coloane și țurțuri semitransparenți și reci de până la 18 metri înălțime. E o adevărată poartă de gheață ce parcă ar duce spre Crăiasa Zăpezilor.

Vizitează Cascada Pișoaia!

Simte răcoarea stropilor ce-ți ating fața. Bucură-te de frumoasa cădere de apă impotobită cu mușchi verde. Fotografiază cascada și peisajul înconjurător. Iarna admiră castelul de gheață cu țurțuri de până la 18 metri înălțime ce pare a fi poarta spre ținutul fermecat al ghețurilor.

Cascada Pișoaia este o cădere de apă de 18 metri înalțime, cu un front de despletire a firului apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Formaţiunile calcaroase de tip travertinic depuse de-a lungul timpului măresc spectaculozitatea zonei. Din aceste tufe calcaroase localnicii confecţionează cruci care pot fi văzute lângă biserici sau de-a lungul drumurilor, sau taie cărămizi cu ajutorul cărora îşi împrejmuiesc casele.

Accesul la cascadă este facil, traseul putând fi parcurs și de cei mici. Cascada se află la 500 de metri de drumul asfaltat ce duce în comuna Avram Iancu.

Iarna în perioade cu ger pe mai multe zile se formează țurțuri și coloane de gheață impresionante ce dau cascadei un aspect spectaculos.

Pe timp de vara picăturile mici de apă purtate de vânt te răcoresc și te ajută să treci mai ușor peste zilele călduroase.

Cascada Pișoaia - obiectiv turistic de pe Valea Arieșului Mic în apropiere de Casa Memorială Avram Iancu.

Cascada Pişoaia – aflată pe un prag stâncos de calcare, înconjurată de o pădure de amestec conifere foioase – este o rezervaţie peisagistică ce se întinde pe o suprafaţă de 2,5 hectare. Stânca peste care cade cascada este din calcar astfel că își modifică forma atât prin erodare cât și prin depuneri de calcit.

Apele din zonă sunt bogate în calcar și dau naștere unor splendide formațiuni calcaroase, de vârstă paleozoică, care măresc spectaculozitatea locului. Deasemenea lângă cascadă se găsesc trei bolovani gigantici sculptați de vreme ce sporesc frumusețea locului și dau peisajului un aspect pitoresc deosebit.

Nu știi de ce sa fii mai incantat, de stropii de apa care te racoresc sau de culorile care-ti bucura ochii.

Merită să vizitezi Cascada Pișoaia pentru a admira peisajul spectaculos creat de apă și formele sculptate în calcar. Respiră aerul răcoros ce parcă te învie.

Video Cascada Pișoaia

Vrei mai mult?

Dacă dorești mai mult fă o oprire și la Dealul cu melci. Vei descoperii cochilii de melci pietrificate ce au trăit în aceste locuri cu 65-70 de milioane de ani în urmă. Vei putea simți și azi cochiliile melcilor ce au trăit pe vremea dinozaurilor.

Descoperă Casa Memorială „Avram Iancu” – de la leagăn până la sabie și pistoale. În jurul casei vei putea vizita și muzeul ce adăpostește un strop din istoria Țării Moșilor: manuscrise, port popular, unelte agricole, arme, unelte de prelucrare a lemnului etc.

casa-memoriala-avram-iancu