🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Cascada Evantai

Dantelărie de picături ce iese din subteran

  • Admiră evantaiul de apă înalt de 7 metri;
  • Fotografiază cascada, stâncile și tunelul subteran;
  • Răcorește-te în zilele toride de vară și simte picăturile de apă ce-ți revigorează trupul;
  • Bucură-te de natură și de aerul proaspăt de munte;
Cascada Evantai - Padiș - cădere spectaculoasă de apă de 7 metri înălțime.

Cascadă spectaculoasă a unui râu subteran ce iese la suprafață prin gura unei peșteri. Un evantai de picături răcoroase ce-ți redau bucuria de a trăi. Un peisaj sălbatic într-o pădure de fag și conifere.

Vizitează Cascada Evantai!

Admiră Cascada Evantai și natura înconjurătoare. Simte picăturile de apă ce-ți răcoresc fața și te trezesc la viață. Fotografiază cascada înspumată și lacul verde-albăstrui de la baza cascadei.

Dintr-o gură de peșteră apa iese zgomotos într-o cascadă strânsă la vârf și extinsă la bază – o dantelărie de picături sub forma unui gigantic evantai.

Cascada Evantai este o cădere de apă de 7 metri înălțime, aflată în mijlocul traseului turistic din Cheile Gabenei. Perioada propice pentru vizitare este după perioade ploioase când debitul este mai mare. Deasemenea toamna și culorile ei dau cascadei și peisajului înconjurător un farmec aparte.

Cascada Evantai din Cheile Galbeni - Munții Apuseni.
Cascada Evantai din Cheile Galbenei - cădere de apă dintr-o gură de peșteră

Cel mai scurt traseu pentru a ajunge la cascadă, străbătând Cheile Galbenei este de la pod și panoul informativ pe marcajul turistic pe porțiunea de lanțuri și apoi trecând prin tunel. Traseul este senzațional însă necesită curaj și experiență pe munte.

Cascada Evantai și Cheile Galbenei sunt recomandate turiștilor dornici de aventură și adrenalină care pot parcurge trasee mai dificile.

Admira spectacolul naturii în mijlocul unor chei sălbatice. Un adevărat râu subteran ce iese la suprafata dintr-o peșteră si cade sub forma unui evantai. Bucură-te de aer curat și natura pură în inima Apusenilor.

Video Cascada Evantai

Echipament recomandat

  • Încălțăminte cu talpă aderentă;
  • Sticla cu apă;
  • Telefon cu acumulatorul încărcat;
  • Pelerină pentru ploaie;
  • Ruxac pentru a avea mâinile libere în zonele mai dificile.

Vrei mai mult?

Pentru că deja ești în Cheile Galbenei vizitează tot circuitul. Urcă de la cascadă pe marcaj până la Izbucul Galbenei, apoi vizitează cu atenție punctele de belvedere de pe stânci și întoarce-te prin Poiana Florilor la panoul informativ de la intrarea în chei.

Un alt obiectiv turistic pe care îl poți vedea în apropiere este Peștera Cetățile Ponorului – emblema Parcului Natural Apuseni. Acestea sunt adevărate cetăți naturale săpate în stâncă de apă. Vei putea admira cel mai înalt portal de peșteră din România.

pestera-cetatile-ponorului