Vizitează Biserică Ocoale!
Admiră mica bisericuță de lemn construită în urmă cu 30 de ani. Participă la slujbă duminica și în zilele de sărbătoare alături de moții din Gârda de sus.
Bisericuța de lemn din satul Ocoale este un loc de rugăciune pentru localnici și turiștii ce vizitează Peștera Ghețarul Scărișoara venind prin Cheile Ordâncușei.
Biserica are hramul „Schimbrea la față” și a fost construită între anii 1988-1993. Bisericuța a fost ridicată cu ajutorul lui Dumnezeu și contribuția locuitorilor din Gârda, sub păstorirea Arhiepiscopului Andrei și al preotului Peteleu Dragomir în perioada regimului comunist (într-un viitor nesigur și cu posibilități financiare destul de modeste).
Au fost câțiva ani în care lucrările de șantier s-au oprit datorită amenințărilor primite din partea autorităților din vremea aceea și cu amendările ce s-au dat în această problemă.
Abia după căderea regimului comunist s-au terminat lucrările în întregime ale bisericii.
Deservește în principal locuitorii din satele: Ocoale, Dealul Frumos, Dealul Ordâncușii, Hănășești și Ghețar.
Biserica a fost resfințită în iulie 2018 de către Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și un sobor de preoți și diaconi. Cu această ocazie Daniel Lazea a fost hirotonisit preot în parohia Ghirbom (AB).
De hramul bisericii este lume multă la biserică. Acesta se ține în fiecare an pe data de 6 august.
Merită să faci un popas pentru a fotografia biserica și pentru a spune o rugăciune alături de locuitorii din Țara Moților.
Video Biserică Ocoale
Echipament recomandat
- Îmbrăcăminte potrivită pentru temperaturi mai mici și pentru participare la slujbe bisericești.
Vrei mai mult?
Vizitează Peștera Poarta lui Ionele – vei descoperii un portal gigantic și săli foarte înalte. Peștera este bine amenajată astfel încât o pot vizita și cei mici.
Descoperă Ghețarul Scărișoara ce adăpostește cel mai mare bloc de gheață din subteran și cel mai vechi. Volumul gheții – după ultimele măsurători depășește 100000 de metri cubi. Vechimea stradului de gheață este de până la 10500 de ani. Astfel se păstrează ca într-un gigantic frigider istoria climei din Munții Apuseni.