🔗 Cazare Arieșeni 🎄

Arieșeni

Localitatea Arieșeni este situată la izvoarele Văii Arieșului Mare, la poalele Vârfului Bihor într-un cadru natural pitoresc, specific Munților Apuseni.

Din Arieșeni poți trece muntele în stânga și ajungi la locul natal al lui Horea, sau treci muntele în dreapta acasă la Avram Iancu. Ești în Țara Moților – unde meșteșugurile populare sunt încă vii. Vei găsii meșteri populari ce fac tulnice și ciubere. În zilele de sărbătoare vei putea auzi glasul tulnicului. Vei descoperii păduri falnice și moți harnici și ospitalieri.

Localizare

Comuna Arieșeni se află în județul Alba la limita cu județul Bihor și este străbătută de DN75 ce face legătura între localitățile Lunca(BH) și Câmpeni(AB). Se învecinează cu următoarele localități: Gârda de sus(AB), Avram Iancu(AB), Criștiorul de jos(BH), Nucet(BH), Câmpani(BH), Budureasa(BH), Beliș(CJ).

Cazare Arieșeni

Localitatea a devenit în 16 martie 2006 stațiune turistică de interes local, de atunci au crescut numărul unităților de cazare și a restaurantelor din zonă. Astfel se găsesc peste 2000 de locuri de cazare. Aveți de unde alege în funcție de preferințele și bugetul dumneavoastră. Sunt pensiuni, cabane și hoteluri clasificate de la 1 la 4 margarete/stele.

Obiective turistice Arieșeni

Iar în localitățile învecinate se găsesc: Cheile Galbenei, Cetățile Ponorului, Ghețarul Scărișoara, Casa memorială „Avram Iancu”, Peștera Urșilor, Groapa Ruginoasă etc.

În sezonul de iarnă vă așteaptă părtiile de ski din pasul Vârtop:

Deasemenea o parte dintre obiectivele turistice sunt accesibile și în anotimpul alb.