Canionul Vaii Sighistelului

Cea mai ingusta zona vizitabila  a canionului SighistelCanionul este situat pe Valea Sighistelului, la 2-3 ore de mers din Sighistel urmand valea omonima. Este un loc salbatic sapat in stanca de un mic paraias. Canionul se gaseste intr-o frumoasa padure de foioase.

Are o lungime de aproximativ 400 de metri. Canionul incepe prin pereti de stanca situati la 4-6 metri departare, strabatuti de firul Vaii Sighistelului; ajungand ca in apropierea cascadei, acesti pereti sa fie la doar 40-50 de cm distanta unul de celalalt.

Partea accesibila turistilor se termina printr-o cascada cu debit de apa mic, cu pereti frumosi sculptati de apa.

In apropierea canionului, pe Valea Sighistelului se gasesc numeroase pesteri si un pod natural. Din pacate multe dintre pesteri au fost inchise pentru a se proteja coloniile de lilieci ce le populeaza. Cu toate acestea puteti vizita Pestera Dracoiai ce are o intrare impresionanta, Pestera Pisolca ce este strabatuta de un curs de apa si Pestera cu Punte - de fapt doua poduri naturale si o mica pestera.

Pentru cei care doresc sa petreaca mai mult timp pe Valea Sighistelului, imediat la iesirea din sat se gaseste un loc numai bun de campare. Aici in sezonul de vara intreaga lunca este luata cu asediu de iubitorii muntelui ce  isi amplaseaza corturile pe malul raului.

Canionul Vaii  Sighistelului

Obiective turistice langa Canion:

Galerie foto Canion Sighistel: